Museokortilla näyttelyihin

Vuonna 2015 lanseerattu Museokortti on kulttuurialan menestystarina, joka on johtanut lisääntyneisiin museo- ja näyttelykäynteihin, tyytyväisempiin museokävijöihin ja monien pienten museoiden ja näyttelyiden lisääntyneeseen näkyvyyteen. Kortin käyttöperiaate on näyttelyiden ystävälle ilahduttavan yksinkertainen. 68 euron kertamaksulla saa käyttöönsä Museokortin, joka takaa pääsyn lähes 300 museoon ja näyttelyyn ympäri Suomen. Kortti on voimassa 12 kuukautta sen ensimmäisestä käyttökerrasta. Museokortti-toimintaa koordinoi yritys nimeltä FMA Creations Oy, jonka kuitenkin omistaa Suomen museoliitto ry. Näin ollen Museokorttiin investointi on myös helppo tapa tukea laadukkaita suomalaisia museoita.

Millaisia ovat Museokortti-kohteet?

Museokortin haltijalla on pääsy 280 museoon ja näyttelyyn aina Ahvenanmaalta Inariin ja lukuisiin kohteisiin jokaisessa Suomen maakunnassa. Parhaimillaan museokortin kanssa voi tehdä vaikka kotimaanmatkailun kiertueen! Museokortin verkkosivuilla on listattu palvelussa mukana olevat kohteet kartalle tällaisen kulttuurimatkan suunnitteluun. Lisäksi omistautuneet ja asiakaslähtöiset Museokortin työntekijät julkaisevat säännöllisesti artikkeleja, joissa saatetaan esitellä vaikkapa pääkaupunkiseudun museoita, lapsille sopivia Museokortilliselle huokeita käyntikohteita tai jokin uusi maakunnallinen näyttely. Tiesitkö esimerkiksi, että Rovaniemellä sijaitsee Arktikum, Lapin tiedekeskus? Tai että Etelä-Pohjanmaalla on oma maakuntamuseo Seinäjoella? Museokortti laajentaa kulttuuritajuntaasi!

Museokortin haltija pääse tietenkin myös kaikkiin arvostettuihin pääkaupunkiseudun museoihin. Jos esimerkiksi Amos Rex, Arkkitehtuurimuseo, Ateneum, Designmuseo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Kansallismuseo, Nykytaiteen museo Kiasma tai Suomen valokuvataiteen museo ovat jääneet sinulta näkemättä liian korkean pääsymaksun takia, voit nyt käydä katsomassa näyttelyt niissä kaikissa yhdessä vuodessa! Museokortissa on mukana myös vähemmän tunnettuja Uudenmaan museoita, kuten Didrichsenin taidemuseo. Museokortin verkkosivu on kätevä työkalu myös silloin, kun olet kiinnostunut museoiden vaihtuvista näyttelyistä. Sivustolle on listattu museoiden lisäksi kaikki Museokorttiverkoston avoinna olevat näyttelyt ja installaatiot.

Kuinka Museokorttia käytetään?

Museokortin voi joko ostaa yhdestä niistä 280 näyttelystä, jonne kortilla pääsee tai sen voi tilata verkosta. Ostoksen tehtyään kulttuurin ystävä saa aluksi käyttöön asiakasnumeron, joka toimii väliaikaisena sisäänpääsynä kortin kohteisiin. Asiakasnumerolla tulee käydä kirjautumassa kortin käyttäjäksi museot.fi-verkkosivulla. Omiin tietoihin täytetään myös osoite, johon varsinainen keltainen Museokortti lähetetään. Museokortti on henkilökohtainen ja sen postitse vastaanotettuaan haltija on valmis vierailemaan näyttelyissä sen turvin. Omista asiakastiedoista voi hauskasti seurata paitsi jäljellä olevaa korttinsa voimassaoloaikaa myös kaikkia niitä kohteita, joissa on vuoden aikana vieraillut.

Vaikka Museokortti on vähänkin useammin näyttelyitä koluavalle kansalaiselle rahanarvoinen etu, on sen olemassaolosta hyötyä myös verkoston museoille. Museot ja näytteilleasettajat kun voittavat näkyvyydessä sen, jonka ne menettävät välittömissä lipputuloissa. Koska Museokorttia koordinoiva FMA Creations Oy nostaa markkinoinnissaan esille eri museoita ja pyrkii tarjoamaan myös asiakkaille hyödyllistä ja viihdyttävää informaatiota, tavoittavat Museokortin vinkit, esitteet ja uutiset hyvin lukijoita. Siksi myös joillekin syrjäseutujen tuntemattomille museoille voi kertyä uusia kävijöitä Museokortin haltijoiden löytäessä paikan. Museokortista siis hyötyvät niin kulttuurihait kuin museot itsekin. Harva pääsylippu on näin monikäyttöinen elämystuote!