Esineiden yhteen sovittelu

Erityisesti yhteen muuttaneet pariskunnat tulevat jossain vaiheessa huomaamaan, että elämän varrella on kertynyt jos jonkinlaista huonekalua ja sisustustavaraa. Kaikkea vanhaa ei kuitenkaan tarvitse heittää kierrätykseen yhtenäisen ilmeen tieltä. Keskenään erilaisia esineitä yhdistelemällä voi saavuttaa yhtä miellyttävän tunnelman kodin sisustukseen kuin täysin samanoloisilla huonekaluilla.

Panosta laadukkaisiin esineisiin

Laadukas design ei koskaan todella vanhene. Lasiset kynttilänjalat saattavat mummolan sivupöydällä näyttää vanhakantaisilta, mutta osana raikkaan skandinaavista sisustusta nekin saavat uuden elämän. Suomalainen suunnittelu tehdään juuri sillä ajatuksella, että esineet saavat mahdollisimman pitkän elinkaaren. Älä siis epäröi yhdistää esimerkiksi suomalaissuunnittelijoiden retrokuoseja uuteen virtaviivaiseen keittiöösi. Monissa tyylistään tunnetuissa ruotsalaiskodeissa tulee esiin tietty kotoisa kerroksellisuus, joka saavutetaan yhdistelemällä vanhaa ja uutta yhtenäiseksi sisustukseksi.

Saman aikakauden erityyliset esineet on myös mahdollista yhdistellä sujuvasti. Etsimällä esineistä yhtymäkohtia, kuten samanlaisia muotoja tai värejä, saatat löytää yllättäviä suosikkiyhdistelmiä. Mitään tiettyä kaavaa parhaan tuloksen saamiseksi ei ole, vaan reilusti kokeilemalla löytää sopivimmat ratkaisut.

Muokkaamalla omanlaista

Mikäli kotisi esineet eivät aivan sovi yhteen omana itsenään, kannattaa harkita niiden muokkaamista sopivammiksi esimerkiksi maalaamisen tai uuden verhoilun avulla. Jos olet epävarma siitä, millaisilla välineillä ja aineilla käsitellä esimerkiksi keittiön ruokaryhmän vanhat tuolit, saat apua helposti rautakaupasta tai tavaratalon rakennusosastolta. Harkintaa kannattaa tietenkin käyttää siinä, mitkä esineet valitsee uudistettaviksi, etteivät ne menetä alkuperäistä hohtoaan.

Pienellä vaivannäöllä ja kekseliäisyydellä on aivan mahdollista yhdistellä erilaisia esineitä ja erilaista designia. Sisustuslehdistä voi saada inspiraatiota, mutta juuri oikea sisustus löytyy vain itse kokeilemalla ja tekemällä.

Taidetta on monenlaista ja jos mietit oman kotisi sisustamista, vaihtoehtoja riittää. Keittiöön on helppo saada jotain uutta ja tyylikästä, eikä kyseessä tarvitse olla iso muutos. Jos haluat lisätä pöydälle tai muille keittiön tasoille pieniä yksityiskohtia, voi pippurimylly olla juuri se oikea asia. Valitse kotisi värimaailmaan sopiva mylly, joka voi ajaa taideteoksen asemaa jo itsessään. Näin saat haluamaasi piristystä kotiisi!